Kwetsbaarheid is een term die de laatste tijd veel om je heen hoort. De wetenschapper en schrijfster Dr. Brené Brown heeft kwetsbaarheid in haar boeken beschreven en in een veel bekeken TED talk op YouTube op humoristische wijze aan het licht gebracht. Recentelijk is er op Netflix een documentaire van haar te zien waarbij ze verder in gaat op haar onderzoeken naar kwetsbaarheid, schaamte en onzekerheid.

Wat je kan opmaken uit de boodschap van Brené Brown is dat iedereen zo zijn of haar eigen kwetsbaarheden heeft, maar dat hier in feite ook je kracht, moed en mogelijkheden liggen. De één is hier wat opener over dan de ander. In de salon vallen dan ook vaak de maskers af. Even tijd voor jezelf en ook even tijd om misschien meer jezelf te zijn.

Green beauty: green wellness & green wellbeing

Je geeft je over aan de behandeling en je ondergaat de ervaring van een gezichtsbehandeling. De voorverwarmde behandelingsstoel zorgt ervoor dat je lichaam zich makkelijk kan ontspannen. Je geniet intens van de zachte en warme compresdoeken op je gezicht. Je ontspant in zo’n mate dat je minder let op je gedachten en je gaat als het ware meer voelen wat er op je gezicht gaande is. Dit alles helpt je om meer uit je hoofd en meer in je lichaam te komen. Tijdens de behandeling luister je naar ontspannende muziek en je ademt de aangename geuren bijna gedachteloos in. Je overgave aan dit wellness moment, wordt dan echt een moment voor jezelf, een moment waar wellness overgaat in een ervaring van wellbeing.

Toch kan de drempel naar de huidspecialist hoger zijn dan dat je zou willen. In elke televisiereclame, bushokje, op Instagram en andere social media kanalen, komen immers 24/7 de “perfecte” gezichten met smetteloze huiden en lichamen voorbij in de meest mooie settings. Waarbij niemand een rimpeltje, een vlekje of een staphilo acné heeft. Je weet wel beter als je op straat om je heen kijkt of in de rij van de supermarkt staat. De “ideale” mens moet nog uitgevonden worden. En toch beïnvloed het je meer dan je wellicht zou willen.

Happy moment: uit je comfortzone stappen

Kwetsbaarheid kan ook in de salon een stap uit je comfortzone zijn. Net als dat je voor de eerste keer de fitness binnenstapt of aan een workshop deelneemt. Dit kan veel vragen of onzekerheid en ook een vorm van schaamte oproepen. Maar houd hierbij in gedachte dat alle veranderingen beginnen met een eerste stap. Het vergt moed, durf, lef en vertrouwen om ergens nieuw aan deel te nemen of om je huidprobleem aan te pakken.

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten tijdens openingstijden via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

× App met Margriet 🌼