De bekende paraffine (hand)pakkingen zorgen inderdaad tijdelijk voor een heerlijke zachte huid. Dit komt omdat er vocht vanuit de diepere huidlagen omhoog wordt gehaald. Als dit regelmatig gebeurd zoals met het dagelijks aanbrengen van bijvoorbeeld lippenbalm, gezichtscrèmes of een bodylotion waar minerale oliën inzitten, dan krijgt het lichaam dit interne vocht niet meer in de huid aangevuld en raakt het evenwicht in de huid verstoord. Uitdroging van de huid en een paraffineverslaving zijn het gevolg. Paraffine (vaseline) is een minerale olie. Over wat minerale oliën zijn en wat ze doen zijn al in voorgaande blogposts aan bod gekomen.

Regelmatig over de dag verspreid je handen insmeren met een voedende natuurlijke handcrème (dus zonder minerale oliën) houdt de huid in balans. Smeer met name je handen in na het handen wassen (handzeep werkt namelijk ontvettend). Bescherm je handen door het dragen van handschoenen tijdens schoonmaakwerk in huis (ook voor de synthetische chemicaliën in schoonmaakmiddelen) en tijdens het werken in bijvoorbeeld de tuin (ook om wondjes en krasjes te voorkomen). Zo blijft de huid ongeschonden.

Nog een tip is om een tube handcrème op het nachtkastje te zetten als herinnering om voor het slapen gaan de handen in te smeren. Door het invetten van de huid met natuurlijke voedende plantenoliën, houdt je de huid soepel en ondersteun je het herstellend vermogen van de huid zonder de vochtbalans te verstoren. Maak je handen tot een kleurrijke eyecatcher met een natuurlijke nagellak op de nagels!

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten tijdens openingstijden via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

× App met Margriet 🌼