Elke dag is een nieuwe dag. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen en mogelijkheden. Hoe je elke dag ervoor kan zorgen dat je met een goed gevoel start en dat je dit gevoel gedurende de hele dag vast houdt, lees je in de onderstaande feel good tips.

1) Een goede ochtendroutine is een goede start van de dag

Om ‘s morgens wat ontspannender wakker te worden is een wake-up light een aanrader. Door het steeds sterker wordende licht, wordt je wat geleidelijker wakker. Zo weet je dat het bijna tijd is om op te staan.

In de ochtend is het raadzaam om eerst altijd grondig je mond met water uit te spoelen alvorens iets te drinken. Op deze manier spoel je al aardig wat toxines en bacteriën uit je mond die gedurende de nacht in je mond zijn verzameld.

Wat fantastisch is voor je weerstand is om hierna citroenwater te drinken. Je perst een hele of halve citroen uit en drinkt dit aangelengd met een half glas water op de nuchtere maag. Dit is fantastisch voor je weerstand en een echte vitamine C-boost!

Een andere goede gewoonte is om na het douchen, jezelf af te spoelen met lauw tot koud water. Het activeert zo je immuunsysteem en je komt frisser & fitter voor de dag. Het is even wennen, maar doordat je huid al vrij goed is opgewarmd is het een minder schrikeffect dan wat je zou denken. Begin met de douche wat lauwer te zetten en na verloop van tijd wen je makkelijker aan het temperatuurverschil. Je zou ook eerst met de benen en armen kunnen beginnen en je breidt dit dan langzaam uit naar de rest van je lichaam met uitzondering van je hoofd. Let er ook op dat je rustig blijft doorademen.

2) Eet voeding dat je lichaam voedt

Het klinkt zo eenvoudig, maar het is ook echt een aandachtspunt. Zorg dat je voor jouw lichaam de goede brandstof tankt, zodat je moeiteloos voldoende energie tussen de maaltijden door hebt en dat je spijsvertering als een goed gesmeerd systeem werkt. Zorg dus voor voeding met voldoende vezels, anti-oxidanten en gezonde vetten.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken in de vorm van water en (kruiden)thee. Water kan je gemakkelijk smaakvoller maker door er wat zomerfruit of komkommer of bijvoorbeeld verse munt eraan toe te voegen. In de winter is (verse) gemberthee, (verse)muntthee met een stokje (Ceylon) kaneel een aanrader.

3) Beweeg je lichaam

Het lichaam is gemaakt om te bewegen en elke dag beweging is echt een must. Dit zit al in de kleine dingen, zoals wandelen, fietsen en traplopen, maar ook op zijn tijd je hartslag verhogen, zorgt ervoor dat je je afvalstoffen makkelijker uitstoot in de vorm van transpiratie.

4) Meditatie moment

Door te mediteren krijg je even een moment rust in je hoofd. Hierna kun je wat makkelijker alles weer op een rijtje zetten. Het denken wordt even op een lager pitje gezet en geeft direct daarna weer lucht in je hoofd en ook ontspanning in je lichaam. Je leert hierdoor ook je lichaam weer beter te voelen. Er zijn verschillende meditatieapps die je hierbij kunnen helpen.

5) Zie de ‘zon’ elke dag

Breng elke dag wat tijd buiten door en probeer een straaltje zonlicht mee te pikken. Dit is goed voor de aanmaak van vitamine D en je algehele welzijn.  Verder is het fijn om gedurende de dag veel te glimlachen en om ook de humor van dingen in te zien. Lachen is immers het beste medicijn.

Probeer bovendien elke dag voor iemand iets goeds te doen. Dit zit hem ook weer in de kleine dingen en aandacht die je voor iemand hebt. Vergeet jezelf ook niet dagelijks een schouderklopje of een compliment te geven. Lief zijn voor jezelf maakt het ook makkelijker om aardig te zijn voor iemand anders. Breng ook regelmatig tijd door met positieve mensen. Zo houdt je je goede humeur beter vast. Op deze manier blijf je geïnspireerd en inspireer je op jouw manier ook weer anderen in je omgeving.

Daag jezelf ook regelmatig uit om iets te doen, wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen, maar wel graag zou willen. Dit kan zijn om deel te nemen aan een bepaalde cursus, een nieuwe sport uit te proberen of om met iemand te brainstormen over een nieuwe plan van aanpak. Dit kan ook met kleinere veranderingen zoals het rijden van een andere route dan normaal naar je werk. Zo blijf je jezelf inspireren, verleg je je grenzen en blijf je jezelf ontwikkelen en groeien op meerdere vlakken.

6) Schrijf  elke dag 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent

Bedenk voor het slapen gaan 3 dingen waarvoor je dankbaar bent die dag. Dit kunnen ook hele kleine dingen zijn, zoals dat de zon de hele dag scheen, dat je haar goed zat of dat je werd geholpen bij de kassa met je boodschappen in te pakken.

Je zult merken dat je elke dag meer met aandacht beleeft. Na verloop van tijd wordt het steeds makkelijker dingen te verzinnen waarvoor je dankbaar bent en kom je er achter dat er in elke dag altijd wel iets goeds schuilt.

7) Maak van voldoende slaap een prioriteit

Gedurende de nacht herstelt je lichaam op allerlei gebieden. Voldoende slaap is essentieel voor de opvolgende dag. Het fijne van de huidige tijd is dat je bijvoorbeeld veel programma’s kunt opnemen of terug kan kijken op een ander moment. Maak voor de avonduren ook een avondritueel, net zoals de ochtendroutine, zodat je ontspannen kunt gaan slapen, weer moeiteloos wakker wordt en uitgerust weer op kunt staan. Klaar voor een nieuwe dag!

 

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

×