WhatsApp-Telegram-SMS

06-16382523

E-mail

info@beauty4people.com

Locatie - OPEN Ma - Do 10:00 -18:00 uur

Vredehof 1, 5671DS Nuenen

In de vorige blogpost is de betekenis van minerale oliën aan de orde geweest. Nu de vraag wat minerale oliën van invloed hebben op de huid. Vaseline (minerale oliën) leggen een afsluitend laagje op de huid. In de salon leg ik dit altijd uit alsof het lichaam met folie is omhuld. De huid is een levend orgaan en als er geen stoffen meer  in kunnen en er ook niet meer uit kunnen, dan raad je al dat dit niet de bedoeling kan zijn, met huidproblemen als gevolg.

Doordat vaseline een ondoordringbaar vettig laagje op de huid legt, maakt de huid van nature geen talg meer aan. De huid wordt als het ware lui. Dit heeft als gevolg dat als het beautyproduct met minerale oliën niet meer aanwezig is op de huid, dat de huid dan niet in actie komt om een natuurlijk vetlaagje te produceren in de vorm van talg. Door het herhaaldelijk aanbrengen van het desbetreffende beautyproduct komt de huid en zijn functies in een negatieve spiraal terecht. Je blijft dan met het beautyproduct smeren zonder een heilzaam en duurzaam effect, dit wordt ‘paraffineverslaving’ genoemd. Na het stoppen met het gebruik van een beautyproduct met minerale oliën duurt het enige weken voordat de huid uit zichzelf weer talg gaat aanmaken.

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende 100% natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies en op maat gemaakte gezichtsverzorgingsproducten voor een stralende & gezonde huid!

Aanbevolen blogs