Minerale oliën, is dat niet iets zoals minerale make-up? Het klinkt op zich wel als een natuurlijke olie en het komt daadwerkelijk ook uit de grond. Minerale oliën (vaseline) zijn een restproduct van de olie industrie (petroleum industrie). Ze worden veelvuldig in de beauty industrie toegepast, omdat het een reukloos, goed smeerbaar en vettig product is. Bovendien is het een goedkoop vulmiddel van een gezichtscrème, een bodyproduct of een ander beauty product zoals bijvoorbeeld make-up. Minerale oliën worden op verpakkingen aangegeven als vaseline, petroleum, petroleumdistillatis, paraffinum liquidum, lanolin, lanoline.

Al van oudsher is er in vrijwel elk huishouden wel vaseline te vinden, om bijvoorbeeld schaatsen mee in te vetten (om ze zo roestvrij te houden) en vaseline wordt ook  op de handen, op het lichaam zelf of als lippenbalsem gebruikt. Zoals gezegd zit vaseline ook vaak in de beautyproducten zelf verwerkt. Vaseline heeft meer effect op de gezonde conditie van je huid dan dat je in eerste instantie zou denken.

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

×