Zonlicht en voldoende vitamine D zijn onmisbaar voor een gezonde gezondheid. In het voorjaar kan de zon al flink fel zijn, toch is een half uurtje zon zonder bescherming noodzakelijk voor de aanmaak van vitamine D. Zo langzaamaan laat je dan je huid wennen aan het feit dat het weer richting de zomer gaat. Op deze manier kan je huid zich gaan verdikken en wordt je DNA in de cellen beschermd doordat je huid door de zon bruin wordt. Resoluut in de volle zon, zonder een gewenningsperiode hier aan vooraf gaande, komt je huid niet ten goede.

Natuurlijke zonnebrand maakt gebruik van minerale filters. Deze filters blijven op de huid liggen (vandaar ook de wat wittere waas op de huid bij een te grote hoeveelheid zonnebrand) en werken als een soort spiegeltjes op de huid. Ze weerkaatsen zo het zonlicht en dus ook de straling. Dit heeft als groot voordeel dat minerale filters zo ook de bovenste huidlaag beschermt en de kans op verbranding veel kleiner is.

Natuurlijk geeft een zonnebrand nooit een 100% garantie dat er geen zonlicht doorheen komt, dit ligt ook aan de regelmatigheid van insmeren (zeker na een duik in het water) en de hoeveelheid zonnebrandcrème die er (nauwkeurig) wordt aangebracht.  Het verbranden van de huid betekent beschadiging van de huid (met eventuele DNA-celschade tot gevolg) en als je huid je lief is (ook voor later) is het beter om verbranding te voorkomen.

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten tijdens openingstijden via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

× App met Margriet 🌼