De lente is begonnen en de zomer is in zicht. Vindt je het mooi om wat kleur in je gezicht te hebben en wil je dat dit er als een natuurlijke en gezonde gloed er uit ziet? Hou je ook nog eens van taart? Dan vergeet je deze make up tips zeker niet meer! In deze blogpost beschrijf ik stap voor stap hoe je een mooie natuurlijke blush & bronzer aanbrengt.

Heerlijk, wie houdt er nou niet van een stukje taart op zijn tijd?  Het leuke is, dat als je het idee van een taart in je hoofd houdt, je de volgende make up tips nooit meer zal vergeten.  Een taart is vaak opgebouwd uit laagjes en in feite doe je dat met make up ook. Dat kan letterlijk laagje op laagje op je gezicht zijn, bijvoorbeeld na een natuurlijke dagcrème, breng je een basis make up crème, ofwel een primer aan en dan een natuurlijke foundation. Maar gestapelde laagjes kunnen ook vorm geven aan je gezicht. De volgende stappen zijn hiervoor nodig:

1. Sunkissed skin: natuurlijke matte bronzer

Net onder het bot van je jukbeen, dus op het zachte gedeelte, breng je een matte bronzer aan. Dit zorgt voor diepte in je gezicht en dat laat je jukbeen wat er boven zit, nog meer naar voren komen. Je neemt hiervoor een blushpenseel of een kabuki penseel. Deze druk je samen tussen je vingers zodat je een krachtige streep bronzer van buiten naar binnen op je wang kan plaatsen. Vind je dat je iets te veel bronzer hebt gebruikt, dan kan je dit eenvoudig verminderen door zachtjes heen en weer te wrijven met een tissue strak om je vingers gevouwen.

Nadat je de bronzer hebt aangebracht, zorg je ervoor dat je penseel geen kleur meer afgeeft. Dit doe je door je penseel op een tissue schoon te wrijven. Vervolgens maak je met het penseel zachte roterende bewegingen rondom de aangebrachte bronzer, zodat er een zachtere gloed op je wang ontstaat. Je begrijpt hem al dit is de taartbodem ofwel het onderste gedeelte van de taart.

Wil je nog een stapje verder en wil je echt vorm geven aan je gezicht? Dit wordt ook wel shapen genoemd. Dan zou je met een grote poederkwast nog wat matte bronzer schuin naar boven tot bij de haargrens kunnen aanbrengen, op de neus brug en onder de kaaklijn. Dit subtiele effect zorgt voor een sunkissed look en tegelijkertijd voor nog meer schaduw en diepte in het gezicht.

2. Frisse teint: natuurlijke matte blush

Dan verder met de taartopbouw. De tweede laag van de taart is de roze aardbeien of frambozen laag ofwel de matte roze blush. De frisse roze blush wordt direct boven de bronzer op het jukbeen aangebracht.

Dit doe je weer door een pittige lijn te zetten met je samengeknepen blushpenseel of kabuki. Vervolgens maak je je penseel weer schoon met een tissue. Het gebied rondom de blush ga je mooi mengen, ofwel blenden met elkaar. Zorg ervoor dat er nog wel duidelijke kleurschakeringen zichtbaar zijn, maar wel zonder harde lijnen en dat alles een mooi en zacht geheel is.

3. Sparkling finish: natuurlijke highlighter

Last but not least, het bovenste laagje van de taart, het glazuur, de slagroom en in dit geval de vanille ijslaag. De derde laag creëer je door een matte oplichtende teint of een glanzende highlighter aan te brengen. Deze breng je subtiel en op maar een klein gedeelte, boven de blush en het jukbeen aan, net onder de buitenste ooghoek.

Deze highlighter kan je ook nog aan beide zijkanten van de neusbrug, aan de binnenzijden van de ogen en ook nog een vleugje onder de wenkbrauw op het bot aanbrengen.

Voilà! En zo heb je structuur in het gezicht aangebracht. De lichtere delen komen naar voren en de donkere gedeelten vormen een schaduw en liggen dus dieper in het gezicht.

4. De kerst op de taart: natuurlijke lippenstift & lipgloss

Tot slot, kan je nog een vierde stap toevoegen: een vleugje lipgloss of lippenstift als finish touch. Kies een kleur waar je happy van wordt en waarvan  je voelt dat je er van gaat stralen. Zijn je ogen wat zwaarder of kleurrijker opgemaakt, dan is een nude kleur lipgloss in de kleur van je  lippen of een matte, zachte kleur lippenstift prachtig. Heb je een lichte oog make up aangebracht, dan geeft een roze of rode lippenstift of lipgloss een verfrissende look.

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten tijdens openingstijden via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

× App met Margriet 🌼