Veel mensen staan er niet dagelijks bij stil wat ze op hun lichaam smeren. Zo gemiddeld worden er zo’n 12 beauty producten per dag gebruikt zoals onder andere vloeibare handzeep, douchegel, bodylotion, deodorant, gezichtscrème en dergelijke. Maar wist je dat het grootste gedeelte van wat je op je lichaamshuid smeert ook daadwerkelijk in je lichaam komt?

Het lastige in algemene zin is dat je niet à la minute doorhebt, dat het zichtbaar is of de gevolgen ervan ondervindt van wat je op je lichaam aanbrengt. Toch is zo’n dagelijks stapeleffect (‘cocktail’-effect) van de diverse stoffen (onder andere synthetische chemicaliën en hormoonverstorende stoffen) die in beautyproducten zitten een opgave voor het lichaam om te verwerken en om deze in goede banen te leiden.

Hieronder staan 3 redenen waarom je natuurlijk kiest voor natuurlijke huidverzorging:

1. Natuurlijke huidverzorging: wees lief voor je lichaam

Etherische oliën klinken mensen vaak een beetje geitenwollensokkerig in de oren. Toch eten we ze dagelijks in de vorm van groenten en fruit. Of we drinken verse muntthee of we gebruiken verse tijm in een gerecht. Etherische oliën zijn vluchtige oliën (vervliegend) in vergelijking  tot en met plantenoliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie, druivenpitolie of jojobaolie) deze zijn vettig van structuur. Het ondersteunt het natuurlijke herstellend vermogen van de huid en het lichaam in optima forma. Etherische oliën, al dan niet in combinatie met plantenoliën, zijn breed inzetbaar en hebben een legio aan mogelijkheden!

2. Natuurlijke huidverzorging: als de natuur je lief is

Er wordt eveneens nagedacht over verpakkingen in de zin van zo weinig mogelijk gebruik van verpakkingsmateriaal en anders zo veel mogelijk van glas en papier.

Bovendien, zitten er geen plastic bolletjes (microbeads of microplastics) in de huidverzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld in de scrubproducten en schadelijke synthetische chemicaliën, zoals bijvoorbeeld synthetische zonnefilters die het zeeleven en de koraalriffen verstoren.

3. Natuurlijke huidverzorging: werkt! Ervaar het met je zintuigen

Zien, voelen, proeven en ruiken! Etherische oliën uit bloemen, bladeren of wortels zijn vrijwel de enige werkstoffen (stoffen die daadwerkelijk iets doen voor de huid) die door alle huidlagen kunnen dringen. Ze worden door de gehele huid opgenomen. Op deze manier zorgen de speciaal samengestelde etherische oliën van SPA-aromatherapie voor een structurele verbetering van de huid zonder allerlei nare synthetische chemische stoffen. Wat het beste is voor de huid, is het beste voor de gezondheid!

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten tijdens openingstijden via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

× App met Margriet 🌼