Naast het werk in de salon wil ik met mijn blog over natuurlijke huidverzorging en green beauty meer bewustheid creëren.  Ik werk in de salon met natuurlijke (bio) huidverzorgingsproducten (huidverbetering) en biologische make-up. Ik vind het belangrijk om bewust bezig te zijn en bewust in het leven te staan, in de zin van welke producten smeer je op je huid & wat voor ingrediënten zitten hierin.

Er is een groene trend gaande. De groene consument is zich steeds meer bewust van een gezond voedingspatroon (veel groente & fruit), meer water drinken, minder suiker & het vermijden van kunstmatige zoetstoffen en e-nummers. Op een gegeven moment komt ook de stap & het besef dat alles wat er op de huid gesmeerd wordt ook in grote mate wordt opgenomen door de huid en zo in het lichaam en in de bloedbaan terecht komt (zonder eerst langs het zuiverende en ontgiftende orgaan de lever te passeren). Het is daarom van groot gezondheidsbelang dat je bewust bent wat voor (synthetische) stoffen er in persoonlijke verzorgingsproducten zitten.

Dagelijks worden er diverse persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt, denk hierbij aan douchegel, (vloeibare) handzeep, shampoo, hairconditioner, deodorant, parfum, aftershave, bodylotion, tandpasta, handcrème, dagcrème, nachtcrème, haarstylingsproducten enzovoort. Er ontstaat dan een soort stapelingseffect, het zogenoemde ‘cocktaileffect’ van (schadelijke) synthetische stoffen in het lichaam waaraan je je lichaam eigenlijk niet wilt blootstellen. Er zijn gezonde(re) alternatieven zonder gelijk aan een geitenwollensokken imago te denken.

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

×