Natuurlijke Vegan Deodorant nuud

Nuud is een vegan anti-odorant die op magische wijze 3 tot 7 dagen effectief is.

Frisse oksels, daar staan we voor; fris als een ijsberen tuinfeestje. Dat betekent fris zonder aluminium, parabenen, petrochemische rommel of andere nare ingrediënten. Ook geen zout trouwens of goedkoop parfum. En we doen niet aan drijfgassen of spuitbussen, daarom zit de nuud crème in een bioplastic tube van suikerriet.

Fresh armpits worldwide

In elke tube zit dezelfde natuurlijke, effectieve nuud crème. De anti-odorant crème laat geen vlekken achter op je kleding en trekt snel in. Nuud is super geconcentreerd dus je hebt echt maar erwtje nodig per keer. Gemiddeld heb je dan drie dagen frisse oksels; de nuud crème verstopt je poriën niet, maar laat ze vrij ademen.

nuud deodorant schoonheidssalon beauty4people.com nuenen
nuud’s ingrediënten

Er zitten vooral heel veel dingen NIET in nuud: geen aluminium, geen vage chemicaliën, geen baking soda, geen kunstmatige geurstoffen, geen zouten, geen alcohol, geen troep. Maar wat zit er dan wel in? Hoe kan nuud dan zo effectief zijn en toch zo onschuldig?

Wat zit er wèl in nuud?

nuud bestaat uit slechts 10 natuurlijke ingrediënten

1. Ecocert zilver

Wat is het?
Zilver is er in alle soorten en maten. Vaak wordt, om kosten te besparen, gebruik gemaakt van zilver oplossingen of zilver in deeltjes zo klein dat ze door het huidoppervlak kunnen dringen (nano zilver). In Nuud hebben we in plaats daarvan gebruik gemaakt van Ecocert micro zilver; veel grotere zilver deeltjes (die dus niet door de huid kunnen dringen) en daarbij is ons zilver geen oplossing; het zilver in Nuud is 99,9% puur.

Wat is de werking?
Zilver heeft een natuurlijke antibacteriële werking. Het remt bacteriën dus op natuurlijke wijze.

Waarom in Nuud?
Om de bacteriën die transpiratiegeur veroorzaken te remmen zodat transpiratiegeur voorkomen wordt.

2. Kokosolie

Wat is het?
Een zuiver product dat voor 100% van natuurlijke kokosolie wordt gemaakt.

Wat is de werking?
Olie lost niet op in water en verhoogt de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Kokosolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.

3. Wonderolie

Wat is het?
Dit ingrediënt komt van de Ricinus communis. Dit is de wonderboom of wonderolieboom.  Wonderolie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Wonderbonen, waaruit de wonderolie komt, zijn aangetroffen in Egyptische tomben uit 4000 v.Chr. en het gebruik van wonderolie, werd beschreven door Griekse reizigers, onder wie Herodotos. In India is de olie al minstens sinds 2000 v.Chr.in gebruik en ook in China wordt zij al eeuwen gebruikt, voornamelijk medicinaal.

Wat is de werking?
Olie lost niet op in water en verhoogt de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Wonderolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.

4. Zink oxide

Wat is het?
Zinkoxide wordt verkregen door zink te verhitten, waarna een puur wit poeder overblijft.

Wat is de werking?
Zinkoxide zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt; daarnaast heeft het een beschermende werking. Daarom wordt het veel toegepast, onder andere in babyzalf.

Waarom in Nuud?
Om Nuud optimaal zijn werk te laten doen is het belangrijk dat de huid goed schoon is; de werkzame ingrediënten zijn dan het meest effectief.

5. Amandelolie

Wat is het?
Olie van de amandelboom (Prunus dulcis, voorheen ook Prunus amygdalus) komt van de rozenfamilie en is een kleine loofboom met als vrucht de amandel.

Wat is de werking?
Deze olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals olie- en linolzuur waardoor het extra verzorgend werkt. Daarnaast lost het niet op in water en verhoogt het de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Amandel olie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast verzorgt het een eventueel droge en of gevoelige huid.

6. Minerale klei

Wat is het?
Stearalkonium bentonite is een combinatie van stearalkonium hectoriet en bentonietklei. Stearalkonium hectoriet is een mineraal dat is ontdekt in de buurt van het Amerikaanse stadje Hector. Bentonietklei ontstaat wanneer vulkanische as in aanraking komt met water. In de klei kunnen verschillende stoffen voorkomen. In het geval dat voornamelijk dit mineraal in de klei voorkomt noemen we deze dus stearalkonium bentonite.

Wat is de werking?
Deze klei verbetert de smeerbaarheid en viscositeit (= stroperigheid).

Waarom in Nuud?
Stearalkonium bentonite bevordert de smeerbaarheid van Nuud; het maakt de crème dun genoeg om goed te smeren, maar precies dik genoeg om goed te hechten.

7. Plantaardige emulgator

Wat is het?
Het is een natuurlijke emulgator verkregen uit glycerine en stearinezuur, enkel van plantaardige oorsprong.

Wat is de werking?
Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de andere ingrediënten goed mengen.

Waarom in Nuud?
Zorgt ervoor dat de ingrediënten in Nuud goed mengen zodat een fijne crème verkregen wordt die bij alle temperaturen fijn smeerbaar blijft.

8. Wonderolie extract

Wat is het?
Dit ingrediënt komt van de Ricinus communis. Dit is de wonderboom of wonderolieboom.  Wonderolie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Wonderbonen, waaruit de wonderolie komt, zijn aangetroffen in Egyptische tomben uit 4000 v.Chr. en het gebruik van wonderolie, werd beschreven door Griekse reizigers, onder wie Herodotos. In India is de olie al minstens sinds 2000 v.Chr. in gebruik en ook in China wordt zij al eeuwen gebruikt, voornamelijk medicinaal.

Wat is de werking?
Olie lost niet op in water en verhoogt de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Wonderolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.

9. Plantaardige mengverbeteraar

Wat is het?
Propylene carbonate is een geur- en reukloze organische verbinding. In hoge concentraties kan het irriterend zijn, maar niet in de lage concentraties waarin het in cosmetica wordt verwerkt.

Wat is de werking?
Propylene carbonate bevordert de oplosbaarheid van stoffen.

Waarom in Nuud?
Om te zorgen dat alle ingrediënten goed mengen waardoor een homogeen product ontstaat.

10. Carnauba was

Wat is het?
Copernicia cerifera cera is carnaubawas. Dit is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm.

Wat is de werking?
Het geeft extra stevigheid en is niet oplosbaar in water.

Waarom in Nuud?
Zorgt ervoor dat Nuud niet te vloeibaar wordt, zeker bij hogere temperaturen (zomer).

nuud volgens nuud gebruikers

Margriet Sprengers

Ik laat mijn klanten een ontspannende natuurlijke gezichtsbehandeling ervaren. Ik geef hen persoonlijke aandacht en een persoonlijk advies voor gezichtsverzorgingsproducten met een stralende & gezonde huid als resultaat!

Aanbevolen artikelen

×
Hi! Wat kan ik voor je betekenen?

Klik op de naam  hieronder om te chatten tijdens openingstijden via WhatsApp of mail naar info@beauty4people.com.

× App met Margriet 🌼